13. lipnja 2024.

Veslački klub Arupinum

Rowing club Arupinum | Club di canottaggio Arupinum

1. Regata kupa Miljenko Finderle

Ujutro kad smo krenuli prema Puli bili smo jako skeptični hoće li se natjecanje moći održati. Ispred našeg kluba garbin je stvorio pravi nered na moru, a valovi su pljuštali po školjeri.?

Međutim domaćin nas je ohrabrio da će do početka regate kod njih stanje biti u redu.

Po dolasku odmah smo vidjeli da će uvjeti biti izazovni, ali ohrabreni činjenicom da naši veslači često susreću ovakve valove u Rovinju prihvatili smo izazov i išli pokazati što možemo.

Antonio Zanini je u skifu za kadete A odnio uvjerljivu pobjedu ?i pokazao tko je naš najbolji kadet. ??

Matej Maljurić je u drugoj skupini skifa kadeta A bio 4. Ovo mu je prva utrka na 1000m, a jaki bočni vjetar mu onako laganom nije bio saveznik.

U dublu kadeta A imali smo dvije posade. Rikard Modrušan i Viktor Švić bili su 4. dok su u istoj utrci Aleksander Martinčić i Jan Pamić zauzeli 5. mjesto. Prvo iskustvo na 1000m kao nagrada za trud na treningu.

Četverac skul kadeta A činili su Noa Vuksanić, Marc Brittain, Borna Vudrag i Luka Brnobić. Kako im je ovo bio prvi put sa veslaju u ovoj kombinaciji pred njih je stavljen samo uvjet da moraju učiti i što bolje se otpratiti kroz trku. Neiskustvo veslanja po lošijim uvjetima kao i nedovoljna uveslanost bili su im najveći neprijatelji čime je ova nova posada zauzela 7. mjesto.

Lucija Vojvodić je također uvjerljivo osvojila 1. mjesto?u skifu kadetkinja A iako je tek drugu trku odradila kao skifistica??. U istoj trci pravo iznenađenje priredila je Danea Crevatin koja je danas prvi put u životu sjela u skif. I dok su se svi pribojavali lošeg scenarija, Danea je hrabro stigla iza naše Luce i osvojila veliko 2. mjesto ?Maša Marušić i Maja Đaković predstavljale su dubl kadetkinja A. Danas su pokazale kako nisu bitni mišići već velika borbenost, upornost i mentalna čvrstoća. Osvojile su odlično srebro ? iza jake posade iz Rijeke.

Toni Folo u skifu juniora B nakon puknuća “pete šipke” na zagrijavanju nije odustao nego je odlučio nastaviti i dovršiti trku i pritom zauzeo 4. mjesto. To je još jedan pokazatelj koliko su nam čamci stari. Maša Svetličić i Sara Vudrag su ovaj puta udružile snage i zajedno nastupile u dublu juniorki B. Iako su do samog cilja bile na začelju trke, iskoristile su grešku protivničkog čamaca i pretekle ih na samoj ciljnoj ravnini za ukupno 4. mjesto.

Nakon jako jako puno godina naš klub je danas na trci imao i seniorku u skifu. Andrea Jakus je trku završila na 3. mjestu ?

Čestitamo svima ?, a posebno domaćinima koji su bili hrabri i nastavili sa natjecanjem kad se činilo da bi vrijeme moglo biti protiv veslača.

P. S. Maneštra je bila odlična i stvarno je dobro došla nakon svega ?